reabilitare dentara

Dr. Andrei Stan – Implantologie Avansata si Reabilitare Orala Completa in Cluj-Napoca

Implant Dentar in Cluj-Napoca: Pret, Etape si Tipuri

Implant Dentar
Despre redare videouri Implant Dentar
Logo Calculator 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

CE ESTE IMPLANTUL DENTAR?

Implantul dentar este o componenta medicala, o radacina artificiala realizata adesea din titan, care este inserat in osul maxilar sau mandibular pentru a inlocui radacina dintelui lipsa. 

Rolul implantului dentar este de a oferii o fundatie solida pentru o coroana dentara, printr-un proces numit osteointegrare.

Tratamentele cu implanturi dentare reprezinta un tratament stomatologic, format din mai multe etape, cu scopul de a restaura functionalitatea si estetica danturii, prin inlocuirea unui sau a mai multor dinti lipsa cu implanturi dentare.

Acest tratament este destinat pacientilor cu pierderi dentare partiale sau totale, cu boala parodontala intr-un stadiu avansat si carii severe, unde nu mai exista alte solutii.

Implant Dentar

Implantul dentar este format din 3 componente, fiecare avand un rol si o functie specifica in restaurarea orala a unui pacient.

Cele 3 componente sunt:

1. Implantul Propriu-Zis este partea care este inserata in os.

2. Bontul Protetic este partea care face legatura dintre implantul dentar si coroana dentara.

3. Coroana Dentara este partea vizibila a implantului dentar, dintele propriu-zis.

Toate aceste componente se reflecta in pretul total al unui implant dentar.

Cat costa un implant dentar?

Implant Dentar
Despre redare videouri Implant Dentar
Logo gri 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

Pretul si costul total al unui implant dentar este dat de brand-ul implantului dentar. Astfel pretul implanturilor pe care le folosim la clinica noasta este intre 450€ si 700€, in functie de implantul dentar ales.

In cazul in care ne referim la pretul unui implant dentar complet, adica implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara, pretul este cuprins intre 800€ si 1050€, adica 4.000RON si 5.250 RON.

 • Pret Implant Dentar Premium NEODENT® by Straumann

  2.250 RON (450€)
 • Pret Implant Dentar Premium BLX® by Straumann

  3.500 RON (700€)
 • Pret Bont Protetic Standard / Implant

  500 RON (100€)
 • Pret Bont Protetic Tip Multi-Unit / Implant

  750 RON (150€)
 • Pret Coroana Zirconiu pe Implant

  1.250 RON (250€)
 • Pret Coroana Provizorie pe Implant

  500 RON (100€)

  Daca este cazul si daca este optim dpdv medical.

Care este pretul unui implant dentar in Cluj-Napoca

Pretul unui implant dentar in Cluj-Napoca la clinica Dr. Andrei Stan variaza in functie de brand-ul implantului ales. Astfel pretul unui implant dentar la clinica noastra din Cluj-Napoca este intre 450€ si 700€. 

Iar in cazul in care ne referim la un pret complet, adica implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara, pretul este cuprins intre 800€ si 1050€.

Factorii care influenteza pretul unui implant dentar

Implant Dentar
Despre redare videouri Implant Dentar

Cu toate ca pe internet gasim sute de oferte cand vorbim de pretul implanturilor dentare, diferenta din spatele acestora sta in mai multi factori, care au impact urias asupra succesului tratamentului cu implanturi dentare.

Asa cum poti vedea si in video-ul de mai sus, pretul unui implant dentar este influentat si de:

 • Brandul Implantului Dentar
 • Complexitatea Cazului si Tipul Implantului Dentar
 • Coroana Dentara
 • Echipa Medicala

Brandul Implantului
Dentar

Brandul implantului este factorul care influeteaza cel mai mult pretul si costul total implantului dentar.

Cand vorbim despre brandul implantului dentar, acestea se disting in doua categorii, adica in implanturi dentare mediocre si implanturi dentare premium. 

Diferenta dintre aceste doua categorii sta in numarul de studii pe care le au in spate implanturile dentare, studii care atesta durata de viata a implanturilor dentare si succesul pe termen lung al acestora.

Pentru ca tinem foarte mult la calitatea si longevitatea tratamentelor oferite, la clinica noasta folosim doar implanturi dentare premium, deoarece studiile din spatele acestora ne arata o rata de succes de peste 95% la 10 ani de la inserare.

Studiul despre implanturile Straumann, “Retrospective radiographic observational study of 1692 Straumann tissue-level dental implants over 10 years: I. Implant survival and loss pattern” analizeaza succesul a 1692 de implanturi dentare Straumann pe o perioada de 10 ani. Rezultatul acestui studiu este o durata de viata a implanturilor dentare intre 98.23% si 95.70% pe o perioada de 10 ani.

Complexitatea Cazului si Tipul Implantului Dentar

Al doilea factor ce influenteaza pretul unui tratament cu implant dentar este complexitatea cazului si tipul implantului folosit, deoarece sunt cazuri in care sunt indeajuns implanturile standard pentru un tratament de succes si avem cazuri mai complexe unde este necesar sa facem interventii suplimentare si sa folosim implanturi dentare speciale.

Cu cat un caz este mai complex cu atat sunt mai multe sanse sa apara costuri suplimentare la pretul unui tratament cu implanturi dentare.

Coroana Dentara

Coroana dentara reprezinta partea vizibila a implantului dentar, adica dintele propriu-zis. 

Aceasta coroana dentara poate sa fie prelucrata din mai multe tipuri de materiale, cu diferite standarde de caliltate care sa influenteze aspectul si durabilitatea coroanei, influentand totodata si pretul implantului dentar. 

Echipa Medicala

Echipa medicala in cazul tratamentelor cu implanturi dentare este reprezentata de un medic implantolog, un medic protetician si tehnicieni dentari. In clinica noastra fiecare dintre acestia sunt supra specializati pe tipul acesta de tratamente si fiecare avand un rol foarte important in etapele tratamentului cu implanturi dentare.

Medicul implantolog este un medic specilizat in domeniul stomatologiei care concentreaza pe diagnosticarea, planifacarea si executarea procedurilor legate de implanturile dentare.

Medicul protetician este un specialist in stomatologie restaurativa si protetica, care se concentraza pe functionalitatea si adaptarea lucrarilor dentare, inclusiv proteze fixe, punti si coroane dentare.

Tehnicienii dentari sunt profesionisti calificati in crearea design-ului si fabricarea lucrarilor dentare, inclusiv coroane, punti si proteze dentare fixe care se ataseaza pe implanturile dentare.

Experienta si expertiza acestora reprezinta inca un factor ce influeteaza pretul tratamentului cu implanturi dentare.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar

Implant Dentar

Inlocuirea unuia sau a mai multor dinti printr-un tratament cu implant dentar implica 5 etape cu implant dentar esentiale:

 1. Radiografia 3D si consultatia initiala
 2. Procedura de inserare a implantului dentar
 3. Osteointegrarea implantului dentar
 4. Fixarea coroanei dentare definive
 5. Controalele periodice

Aceste etape pot varia, in cazul in care este nevoie de diferite interventii suplimentare precum aditia osoasa sau sinus lift, interventii necesare in cazul in care pacientul nu dispune de suficient os pentru sustinerea implanturilor.

RADIOGRAFIA 3D SI CONSULTATIA INITIALA

Prima etapa a implantului dentar consta intr-o radiografie 3D(CBCT 3D) in zona in care se va insera implantul dentar si o consultatie initiala in care se va analiza aceasta radiografie si se va concluziona cel mai optim plan de tratament cu implant dentare, tinand cont atat de nevoile pacientului, cat si de dorintele acestuia.

PROCEDURA DE INSERARE A IMPLANTULUI DENTAR​

Dupa ce am stabilit tramentul optim, trecem la etapa de inserare a implantului dentar, care va dura in jur de 30 si 120 de minute, in functie de complexitatea cazului si de numarul de implanturi dentare inserate.Aceasta procedura de inserare a implantului dentar se va desfasura sub anestezie, incat nu se va simtii niciun fel de durere la inserarea implantului dentar.

OSTEOINTEGRAREA IMPLANTULUI DENTAR​

Aceasta etapa dureaza in jur de 4-6 luni. In aceasta perioada, osul se dezvolta in jurul implantului dentar, oferind suportul si stabilitatea necesara sustinetii unei coroane dentare definitive.

FIXAREA COROANEI DENTARE DEFINITIVE PE IMPLANTUL DENTAR

Dupa 4-6 luni de la inserarea implantului dentar, vom trece la fixarea coroanei dentare definitive pe implantul dentar.In cazul in care pe perioada de osteointegrare a implantului dentar am pus o coroana dentara provizorie putem sa punem direct bontul protetic si sa luam amprenta pentru coroana definitiva.In cazul in care nu am pus o coroana provizorie pe implantul dentar, trebuie sa punem inainte de bontul protetic, un bont de vindecare, care sa conformeze gingia din jurul implantului dentar, creand astfel o etanseitate potrivita pentru a putea pune bontul protetic si pentru a putea lua amprenta pentru coroana definitiva.Dupa fabricarea coroanei definitive, aceasta va putea fi fixata pe bontul protetic, care va face lagatura intre implanturul dentar si coroana definitiva.

CONTROALELE PERIODICE​

Dupa fixarea coroanei definitive, sigurul lucru care mai ramane de facut sunt controlele periodice in o data in fiecare an, unde ne asiguram ca totul merge conform tramentului, incat toate componentele implantului sa fie intr-o stare optima.

Interventii Suplimentare

Aditie de Os

In cazul tratamentelor cu implanturi dentare, este posibil sa fie nevoie de intreventii suplimentare, precum aditii osoase, sinus lift-uri si grefe gingivale, pentru a putea beneficia de acest tratament si pentru a creste durata de viata a acestuia.

Aditia de os​

Aditia de os (aditia osoasa) este o procedura utilizata in stomatologie pentru a creste cantitatea de os in zona maxilarului unde volumul osos nu este suficient pentru a sustine implanturi dentare. In functie de fiecare caz clinic, se pot folosi diferite metode si diferite materiale pentru a realiza aditia de os.​

Sinus lift​

Procedura de sinus lift este utilizata in domeniul dentar, pentru a ridica mebrana sinusala cu scopul de a creste inaltimea osului maxilar superior, pentru a permite inserarea implanturilor dentare. Procedura de sinus lift poate fi facuta in 2 tipuri, adica intern sau extern, in functie de complexitatea cazului clinic.

Grefa gingivala​

Grefa gingivala este o micro-chirugie prin care sa transplanteaza o bucata de tesut moale in locul in care este gingia este deficitara. In contextul implanturilor dentare, aceasta procedura este folosita pentru a se asigura ca este suficienta gingie in jurul implanturilor dentare. Acest lucru este foarte important pentru ca gingia creaza un sigiliu in jurul implanturilor dentare, prevenind intrarea bacteriilor la implanturile dentare.

Tipuri de implanturi dentare

In implantologie exista diferite tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre acestea au caracteristici diferite si sunt folosite in diferite cazuri si in diferite tratamente cu implant dentar, pentru a se potrivi diferitelor nevoi si situatii clinice ale fiecarui pacient.

 • Implantul Dentar Classic (Endostal)
 • Implanturile Zigomatice
 • Implanturile Subperiostale
 • Implant Dentar Pterigoid
 • Implant Dentar Angulat

IMPLANT DENTAR CLASIC(ENDOSTAL)

Implantul dentar clasic sau endostal este cel mai frecvent utilizat tip de implant dentar pentru a inlocui dintii lipsa. Acest tip de implant dentar este inserat direct in osul maxilar sau mandibular

IMPLANTURI ZIGOMATICE​

Implanturile dentare zigomatice sunt implanturi dentare speciale, folosite in cazuri extreme, in care resorbtia osoasa este atat de mare, incat nu se mai pot folosi alte tipuri de implanturi dentare, care sa ne permita sa avem un tratament predictibil. Pentru a ajunge la oasele zigomatice, locul in care sunt inserate, implanturile zigomatice au lungimi mari de 35-55mm.

IMPLANTURI SUBPERIOSTALE​

Implanturile subepriostale sunt o categorie de implanturi dentare care sunt complet personalizate pentru a putea fi fixate sub periostul osului maxilar al pacientului.In cazurile in care avem o resorbitie osoasa mare si nu ne putem folosi de implanturile clasice sau de interventiile speciale de aditie osoasa sau siuns lift, dar avem suficient os pentru a nu fi nevoiti sa folosim implanturile zigomatice, folosim implanturi subperiostale.

IMPLANT DENTAR PTERIGOID​

Implanturile pterigoide sunt o solutie alternativa cand nu avem suficent volum osos in zona maxilarului superior si nu dorim sa apelam la adiiti osoase sau sinus lift-uri, care pot prezenta mai multe riscuri.Pentru a putea ajunge la osul pterigoid, locul in care sunt inserate, implanturile pterigoide au o lungime de 16-20mm.

IMPLANT DENTAR ANGULAT

Diferenta intre implantul dentar angulat si implantul dentar classic sta in pozitia in care acesta sunt inserate. Implantul dentar angulat este inserat intr-o pozitie diagonala, ce ne permite sa ne folosim cat mai multe de partea osului maxilar cu cea mai mai mare densitate osoasa.

Parerea Pacientilor DESPRE TRATAMENTELE CU IMPLANTURI DENTARE

Implant Dentar

Tratamente pentru reabilitari complete

Proteza Dentara Fixa

Proteza dentara fixa este un tratament pe implanturi dentare, specific pentru pacientii care trebuie sa isi refaca toata dantura. 

Prin tratamentul cu proteza dentara fixa reusim sa refacem complet dantura pacientului in doar cateva zile, prin inserarea, de cele mai multe ori, a 4 sau 6 implanturi dentare.

Intrebari frecvente despre TRATAMENTE CU IMPLANT DENTAR

Avem o rata de succes a retentiei implanturilor de peste 99.35%, iar in cazul in care un implant dentar este respins de catre organism in perioada de osteointegrare de 3-4 luni, il inlocuim gratuit.

Interventia in sine nu trebuie sa doara. Pe parcursul interventiei veti fi anesteziat(a) si vom discuta pe tot parcursul interventiei ca sa ne asiguram ca nu simtiti nici un fel de durere.

Dupa interventie veti primi un tratament cu antibiotic si anti-inflamatoare tocmai ca sa evitam durerea si pentru urmatoarele cateva zile de la interventie.

Durata recuperarii dupa inserarea unui implantul dentar variaza la fiecare pacient in parte, in functie de mai multi factori, inclusiv complexitatea procedurii.

In mod general:

1. Vindecarea Initiala: Perioada initiala de vindecare dupa plasarea implantului dureaza, in medie, intre 7 si 14 zile. In aceasta perioada, pacientii pot experimenta umflaturi, vanatai si chiar un usor disconfort.

2. Osteointegrarea: Partea cea mai importanta a procesului de vindecare este osteointegrarea, adica integrarea implantului in osul maxilar. Acest proces dureaza deobicei intre 4 si 6 luni.

3. Finalizarea Tratamentului: Dupa ce otseointegrarea este completa, se poate ataseaza coroana, puntea sau proteza dentara fixa. Aceasta etapa poate necesita vizite suplimentare la stomatolog pentru ajustari.

Este esential ca pacientii sa urmeze toate instructiunile date de medicul curant si sa participe la controalele periodice pentru a asigura o vindecare optima si succesul pe termen lung al implantului.

In clinica noasta am ales doua brand-uri de implanturi dentare premium. Implant dentar Straumann, NEODENT Acqua si BLX, ambele implanturi recunoscute la nivel mondial. Implantul dentar este ales impreuna se discuta in clinica la consultul initial in functie de mai multi factori.

1. Vindecarea Initiala: Perioada initiala de vindecare a gingiei dureaza, in medie, intre 7 si 14 zile. In aceasta faza, este posibil sa se observe umflaturi si un disconfort minor in zona implantului.

2. Vindecarea Completa: Desi gingia poate parea vindecata in cateva saptamani, procesul complet de vindecare si stabilizare dureaza deobicei intre 4 si 6 luni.

Dr. Andrei Stan | Implant dentar in CLUJ NAPOCa