reabilitare dentara

Dr. Andrei Stan – Implantologie Avansata si Reabilitare Orala Completa in Cluj-Napoca

Dinti Lipsa: Solutii si Pret

Implant Dentar
Despre redare videouri Implant Dentar
Logo Calculator 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

Solutii pentru Inlocuirea unui Singur Dinte Lipsa

Cand vine vorba de inlocuirea unui singur dinte lipsa, exista mai multe optiuni disponibile, fiecare avand avantaje si dezavantaje specifice. Principalele solutii pentru inlocuire unui singur dinte lipsa cuprind implantul dentar, puntea dentara si proteza partiala mobila.

Implant Dentar

dinti lipsa solutii

Implantul dentar este considerat cea mai eficienta si durabila solutie pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa. Aceasta procedura implica inserarea unui surub de titan in osul maxilar sau mandibular, care va sustine o coroana dentara. 

Avantajele includ aspectul natural, durabilitatea si faptul ca nu afecteaza dintii adiacenti. 

De asemenea, implantul previne resorbtia osoasa in zona in care dintele a fost pierdut, datorita stimularii osului de catre implantul dentar, stimulare care nu este prezenta in cazul unei punti dentare sau al unei proteze partiale mobile.

Brandul implantului este factorul principal ce influenteaza pretul implantui dentar.

Care este pretul unui implant dentar?

Pretul unui implant dentar complet, adica implantul propriu-zis, bontul protetic si coroana dentara, pretul este cuprins intre 800€ si 1050€, in functie de brand-ul implantului ales.

Punte Dentara

Puntea dentara este o alta solutie frecvent utilizata pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Aceasta consta intr-o lucrare dentara fixa ce se sprijina pe dintii adiacenti spatiului edentat. Puntea dentara poate fi o alegere buna in cazurile in care dintii adiacenti au nevoie de coroane sau alte interventii.

Dezavantajele majore al acestei metode sunt necesitatea slefuirii dintilor sanatosi adiacenti pentru a putea sprijini puntea, si inlocuirea intregii lucrari, in cazul in care unul dintre dintii pe care se sprijina puntea dentara prezinta o problema.

Proteza Partiala Mobila

Proteza partiala mobila este o optiune accesibila financiar pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Aceasta este o structura detasabila care se prinde de dintii existenti cu ajutorul unor crosete sau alte dispozitive de ancorare. 

Desi este mai putin costisitoare si mai usor de ajustat, proteza mobila partiala nu ofera aceeasi stabilitate si confort ca implantul dentar sau puntea dentara si poate fi perceputa ca mai putin naturala.

Solutii pentru Inlocuirea Tuturor Dintiilor de pe o Arcada

Cand se pune problema inlocuirii tuturor dintilor de pe o arcada, optiunile disponibile sunt protezele mobile sau tratamentele pe implanturi dentare All on 4 & All on 6.

All on 4 & All on 6

10 1 1 1 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

Implanturi dentare All on 4 sau All on 6 sunt folosite pentru a inlocui toti dintii lipsa de pe o arcada, prin inserarea, de cele mai multe ori, a 4 sau 6 implanturi dentare care vor sustine o lucrare dentara fixa.

Cat costa un tratament All on 4 & All on 6

Pretul implanturilor dentare All on 4/6 este cuprins intre 2.800€ si 3.500€, in functie de numarul de implanturi inserate.

Proteza Mobila Totala

Proteza mobila totala este o alta optiune pentru inlocuirea tuturor dintilor de pe o arcada. Aceasta este o structura detasabila care se sprijina pe gingii si osul maxilarului sau mandibulei. 

Desi mai accesibila din punct de vedere financiar, proteza mobila nu ofera aceeasi stabilitate si confort ca solutiile fixe si poate necesita ajustari frecvente.

Complicatii in Cazul in care nu inlocuim dintii lipsa

dinti lipsa solutii

Neinlocuirea dintilor lipsa poate duce la o serie de complicatii, inclusiv migrarea dintilor adiacenti, pierderea osoasa in zona afectata, probleme functionale de masticatie si vorbire, precum si afectarea estetica a zambetului. 

De asemenea, dintii vecini pot suferi suprasolicitari, ceea ce poate duce la deteriorarea lor si mobilizarea prematura a acestora.