reabilitare dentara

Dr. Andrei Stan – Implantologie Avansata si Reabilitare Orala Completa in Cluj-Napoca

Proteza Dentara Fixa cu 4 Implanturi sau 6 Implanturi in Cluj Napoca: pret si BeneficiI

Proteza Dentara Fixa
Rulează videoul
Logo Calculator 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

Ce este proteza dentara fixa?

Proteza dentara fixa este un tratament cu implanturi dentare, prin care se insereaza, de cele mai multe ori, 4 sau 6 implanturi dentare, care vor sustine o lucrare dentara fixa, inlocuind toti dintii lipsa in 24-48 de ore. 

Proteza Dentara Fixa

CE ESTE PROTEZA FIXA CU 4 IMPLANTURI?​

Proteza fixa cu 4 implanturi este un tratament cu implanturi dentare, unde lucrarea dentara fixa este sustinuta de doar pe 4 implanturi dentare. Aceast tratament cu 4 implanturi este minimul necesar pentru a avea o lucrare dentara fixa.

Proteza Dentara Fixa

CE ESTE PROTEZA FIXA CU 6 IMPLANTURI​?

Proteza fixa cu 6 implanturi este un tratament cu implanturi dentare, unde lucrarea dentara fixa este sustinuta de 6 implanturi dentare. In cazul in care pacientul are suficient os se recomanda inserarea a 6 implanturi pentru a creste longevitatea tratamentului.

Cat costa o Proteza Dentara Fixa?

Proteza Dentara Fixa
Despre redare videouri Proteza Dentara Fixa
Logo gri 1 - Dr. Andrei Stan - Medic Implantologie Cluj

Pretul protezei dentare fixe este cuprins intre 2.800€(14.000 RON) si 3.500€(17.500 RON), in functie de numarul de implanturi inserate. Acest pret nu include posibilele interventii suplimentare si nici lucrarea dentara fixa definitiva care va costa in intre 10.000 RON – 15.000 RON.

PROTEZA FIXA CU 4 IMPLANTURI PRET​

Proteza fixa cu 4 implanturi costa 2.800€(14.000 RON), fiind cea mai accesibila varianta de tratament pentru a avea o lucrare dentara fixa.

 • Pret Proteza Fixa cu 4 Implanturi NEODENT®​

  14.000 RON (2.800€)​

  IMPLANTURI PREMIUM NEODENT BY STRAUMANN

PROTEZA FIXA CU 6 IMPLANTURI PRET​

Proteza fixa cu 6 implanturi costa 3.500€(17.500 RON), fiind printe cele mai optime variante de tratament pentru a avea o lucrare dentara fixa care sa tina cat mai mult timp.

 • Pret Proteza Fixa cu 6 Implanturi NEODENT®​

  17.500 RON (3.500€)​

  IMPLANTURI PREMIUM NEODENT BY STRAUMANN

STUDII DE CAZ IN 60 DE SECUNDE​

Beneficii proteza dentara fixa

Implant Dentar

Este FIXA asa ca nu se misca si nici nu sar afara atunci cand vorbim sau cand mancam.

Arata si se simte ca dintii naturali, si in acelasi timp ajuta la o masticatie mai buna si la o functionalitate mai buna a vorbirii.

NU provoaca iritatii, arsuri, sau leziuni cutanate pentru ca nu e nevoie se misca si nici nu are nevoie de adezivi de fixare

NU provoaca durere si te ajuta sa te simti din nou Increzator si Sigur pe Tine.

Protezele dentare fixe pe implanturi sunt net superioare fata de alte tipuri de proteze tocmai pentru acestea sunt fixe si ne dau functionalitatea si senzatia de dinti naturali,

Care nu se poate experimenta printr-o proteza cu capse, sau a celor mobilizabile. In timp ce protezele dentare mobile pot fi incomode, pot aluneca din gura in timpul masticatiei sau in timpul vorbirii ceea ce produce disconfort si poate duce chiar la rani sau abcese.

De asemenea, utilizarea protezelor mobile poate conduce la iritatii ale gingiilor si chiar la pierderea oaselor maxilare in timp.

Prin urmare, proteza dentara fixa previne aceste probleme neplacute si contribuie la mentinerea sanatatii orale pe termen lung.

Cine poate apela la proteza fixa cu 4 sau 6 implanturi?

Proteza fixa cu 4 sau 6 implanturi este o solutie potrivita pentru pacientii care sufera de parodontoza intr-un stadiu avansat, pacientii care si-au pierdut toata dantura, pacientii care poarta proteze mobile totale si pacinetii care au dantura distrusa de carii si infectii dentare.

Pacientii care sufera de parodontoza intr-un stadiu avansat

Pacientii care sufera de parodontoza intr-un stadiu avansat si unde s-a pierdut prea mult os pentru a putea face o restaurare pe dintii naturali.

Proteza Dentara Fixa

Pacientii care si-au pierdut toata dantura

Pacientii care si-au pierdut toti dintii sau mai au cativa dinti care nu mai pot fi salvati.

Proteza Dentara Fixa

Pacientii care poarta proteze mobile totale

Proteza dentara fixa reprezinta o solutie pentru pacienti care poarta proteze mobile toate si nu se pot obisnui cu aceasta din cauza ca se misca atunci cand mananca sau vorbesc, din cauza ranilor provocate de adezivi, sau a altor probleme cauzate de acestea.

Proteza Dentara Fixa

Pacientii cu dantura distrusa de carii si infectii

In cazul in care cariile si infectiile au deventit atat de severe, incat mai exista alte solutii fixe, doar proteza cu implanturi dentare.

Proteza Dentara Fixa

Etapele tratamentului cu proteza dentara fixa

Implant Dentar

Tratamentul cu proteza dentara fixa este format 6 etape, fiecare dintre acesta fiind esentiale pentru a reface complet dantura pacientului.

 1. Radiografia 3D si consultatia initiala
 2. Interventia chirurgicala
 3. Fixarea lucrarilor provizorii
 4. Controale le 14, 30 si 90 de zile
 5. Lucrarea Definitiva pe Implanturi
 6. Controale si igienizare profesionale

Aceste etape pot varia, in cazul in care este nevoie de diferite interventii suplimentare precum aditia osoasa sau sinus lift, interventii necesare in cazul in care pacientul nu dispune de suficient os pentru sustinerea implanturilor.

RADIOGRAFIA 3D SI CONSULTATIA INITIALA

Prima etapa a tratamentului cu proteza dentara fixa consta intr-o radiografie 3D(CBCT 3D) in zona cu probleme si o consultatie initiala in care se va analiza aceasta radiografie si se va concluziona cel mai optim plan de tratament cu proteza dentara fixa, tinand cont atat de nevoile pacientului, cat si de dorintele acestuia.

Interventia chirurgicala​

Interventia in sine dureaza aproximativ 2-3 ore per arcada in functie de numarul de implanturi inserate si complexitatea cazului.Daca este nevoie sa se refaca ambele arcade (atat maxilarul cat si mandibula), interventiile se vor face, de cele mai multe ori, in zile consecutive.

Fixarea lucrarilor provizorii​

In peste 99% din cazuri, la 24-48 de ore lucratoare de la interventia chirurgicala se vor aplica lucrarile fixe provizorii.

Controale la 14, 30 si 90 de zile

La 14, 30 si 90 de zile de la interventia chirurgicala vom efectua cate un control cu un rol esential pentru succesul pe termen lung al tratamentului cu proteza dentara fixa.Aceste controale sunt gratuite asa ca nu se vor percepe costuri suplimentare pentru ca ne dorim sa facem tot ce ne sta in putinta ca tratamentul inceput sa fie unul de succes.Totusi, daca la aceste controale se identifica nevoia unor proceduri suplimentare precum grefe gingivale sau vestibuloplastii cu grefe gingivale, costurile pentru acestea ti se vor comunica atunci.

Lucrarea definitiva pe Implanturi

Lucrarea definitiva pe implanturi se va face la aproximativ 6 luni de la interventia chirurgicala. Aceasta etapa dureaza intre 2 - 6 saptamani, timp in care se vor face absolut toate probele necesare pentru a ne asigura ca lucrarea este una functionala (ca puteti face miscarile de masticatie corecte si puteti pronunta corect toate sunetele) cat si estetica (atat ca forma si lungime a dintilor cat si a culorii).La fel ca in fiecare etapa a tratamentului de pana acum, laboratorul nostru foloseste absolut cele mai calitative materiale existente pe piata la acest moment.

Controale si igienizare profesionale​

Odata ajunsi la rezultatul final, vom continua sa colaboram si ne vom vedea la controale o data la 4 - 6 luni.La aceste controale vom face o igienizare profesionala a lucrarii si vom evalua igiena si sanatatea tesuturilor moi. Importanta acestor controale este cruciala pentru a asigura un tratament de durata.

Interventii Suplimentare

Proteza Dentara Fixa

In cazul tratamentelor cu proteza fixa cu 4 sau 6 implanturi, este posibil sa fie nevoie de intreventii suplimentare, precum aditii de os, sinus lift-uri si grefe gingivale, pentru a putea beneficia de acest tratament si pentru a creste cat mai mult durata de viata a acestuia.

Aditia de os​

In cazul tratamentelor cu proteza dentara fixa este posibil sa facem aditii osoase la anumite implanturi pentru a creste cantitatea de os in zona maxilarului unde volumul osos nu este suficient pentru a sustine implantutul dentar.

Sinus lift​

Sinus liftul este o procedura folosita in momentul in care facem un tratament cu proteza dentara fixa la maxilarul superior si podeaua sinusala este prea aproape de zona unde urmeaza sa fie inserate implanturile dentare, asadar se efectuaza un sinus lift, prin care se face loc pentru a putea fi inserate implanturile dentare.

Grefa gingivala​

Grefa gingivala este o procedura de micro-chirugie prin care sa transplanteaza o bucata de tesut moale in locul in care este gingia este deficitara. In contextul protezei dentare fixe, aceasta procedura este folosita pentru a ne asigura ca avem suficienta gingie cheratinizata in jurul implanturilor dentare. Acest lucru este foarte important, deoarece gingia creaza un sigiliu in jurul implanturilor dentare, prevenind patrunderea bacteriilor la implanturile dentare.

Tipuri de Implanturi dentare folosite la proteza dentara fixa

In cazul tratamentelor cu proteza dentara fixa exista diferite tipuri de implanturi dentare, fiecare dintre acestea au caracteristici diferite si sunt folosite in diferite cazuri, pentru a se potrivi diferitelor nevoi si situatii clinice ale fiecarui pacient.

 1. Implantul Dentar Classic (Endostal)
 2. Implanturile Zigomatice
 3. Implanturile Subperiostale
 4. Implant Dentar Pterigoid
 5. Implant Dentar Angulat

AM ADUS IN ROMANIA CELE MAI INOVATIVE SI SIGURE TEHNICI DE IMPLANTOLOGIE AVANSATA LA NIVEL MONDIAL

Am invatat si am operat langa cei mai renumiti chirurgi, specializati in Implantologie si Reabilitare Orala din lume…

Implantologie Dentara in Cluj-Napoca

Intrebari frecvente despre proteza dentara fixa cu 4 sau 6 implanturi

In cazul in care este nevoie sa inlocuim doar unul sau cativa dinti se poate apela la tratamentul cu implant dentar individual.

Pentru o proteza fixa pe implant, avem nevoie de minim 4 implanturi. Totusi asta nu inseamna ca proteza fixa cu 4 implanturi este cea mai buna solutie, ci ca este minimul necesar si cea mai avantajoasa optiune din punctul de vedere al pretului.

Cea mai buna varianta pentru fiecare pacient se poate determina doar dupa ce vedem acel computer tomograf 3D, iar atunci putem determina corect numarul de implanturi necesare, tipul implanturilor, cat si necesitatea sau nu a altor proceduri precum aditiile de os sau ridicarea de sinus.

In perioada dintre inserarea implanturilor si montarea lucrarii provizorii, adica undeva la 2-3 zile lucratoare vei putea manca doar alimente moi precum (ciorbe, supe creme, piure-uri, shake-uri facute la blender, etc.).

Se pot face implanturi dentare si in cazul in care aveti diabet, dar e foarte important ca acesta sa fie sub control si sa urmati tratamentul prescris de medicul diabetolog fie cu pastile fie cu insulina. Daca urmati tratamentul prescris, tineti glicemia sub control si aveti hemoglobina glicozilata sub valorile de 7 / 7.5 ar trebui sa observam o vindecare asemanatoare ca la pacientii nediabetici.

In plus, la fiecare astfel de operatie folosim tehnica A-PRF care ne ajuta sa potentam si sa grabim vindecarea. Aceasta tehnica presupune recoltarea unei cantitati foarte mici de sange, centrifugarea acestuia pentru a extrage si a concentra foarte mult acei factori de vindecare prezenti in sangele nostru. Factori de vindecare care sunt apoi reintrodusi la locul interventiei stomatologice pentru potentarea si grabirea vindecarii.

Dr. Andrei Stan | proteza dentra fixa implanturi in CLUJ NAPOCA